Ευρωπαϊκά πρότυπα οργάνωσης & παροχής θεραπευτικών υπηρεσιών

250420-rallis1

Η The Dental Clinic διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ο οποίος υποβοηθά την επίτευξη του αρτιότερου θεραπευτικού αποτελέσματος. Ο πρώτος ακτινογραφικός έλεγχος πραγματοποιείται με σύστημα ψηφιακών ακτινογραφιών που διαθέτει πλάκες φωσφόρου, εξασφαλίζοντας, έτσι, τη μικρότερη δυνατή έκθεσή σας στην ακτινοβολία. Η σχεδίαση και τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτευμάτων και των προσθετικών εργασιών επιτυγχάνεται με τη βοήθεια καθοδηγούμενης υπολογιστικής τομογραφίας και χρήσης συστήματος cad/cam.

H εξέλιξη της πορείας της θεραπείας σας είναι ορατή και σε εσάς μέσω χρήσης ενδοστοματικής ψηφιακής κάμερας, καθώς και με τη λήψη αρχικών, ενδιάμεσων και τελικών ψηφιακών φωτογραφιών με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή τύπου DSLR.

To οδοντιατρικό διοδικό laser που διαθέτουμε στη The Dental Clinic καλύπτει μια τεράστια γκάμα οδοντιατρικών εφαρμογών, όπως χειρουργική στόματος (τομές, ταχύτερη επούλωση τραυμάτων), περιοδοντολογία, ενδοδοντικές θεραπείες, βέλτιστη επούλωση ενδοστοματικών βλαβών (άφθες, έλκη του στοματικού βλεννογόνου) και λεύκανση.

aposteirosi

Η The Dental Clinic ακολουθεί σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα όσον αφορά στην εφαρμογή της οδοντιατρικής επιστήμης. Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και το πολύ σημαντικό κομμάτι που αφορά στην τήρηση των κανόνων υγιεινής. Η κλινική διαθέτει σύστημα διαχείρισης με πολλαπλές δικλείδες ασφαλείας, για όλα τα οδοντιατρικά εργαλεία. Χρησιμοποιούμε αυτόκαυστους κλιβάνους για την αποστείρωση, διαδικασία η οποία έπεται της τοποθέτησης των εργαλείων σε ειδικά πλυντήρια και συσκευές απολύμανσης, με χρήση υπερήχων.

Για τη διασφάλιση της υγείας σας έχουμε ως αρχή μας:

  • Χρήση εξεταστικών γαντιών μιας χρήσης από latex και βινύλιο (για ασθενείς με ιστορικό αλλεργικής αντίδρασης στο latex).
  • Χρήση αποστειρωμένων ποτηριών, σιελαντλιών, βελονών και φυσίγγων αναισθητικών διαλυμάτων, όλα μιας χρήσης, για την αποφυγή μετάδοσης λοιμώξεων.
  • Τοποθέτηση αυτοκόλλητων πλαστικών μιας χρήσεως σε όλα τα σημεία του οδοντιατρικού μηχανήματος από ασθενή σε ασθενή, ώστε τα γάντια του επεμβαίνοντος ιατρού να παραμένουν αποστειρωμένα καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας.
  • Απολύμανση όλου του εξοπλισμού του ιατρείου (οδοντιατρικά μηχανήματα, σωληνώσεις, πάγκοι εργασίας), καθώς και του δαπέδου με ισχυρά απολυμαντικά διαλύματα σαν αυτά που χρησιμοποιούνται στα χειρουργεία των νοσοκομείων.

H σειρά των ενεργειών που ακολουθείται για την απολύμανση – αποστείρωση των εργαλείων είναι η εξής: ​

  • Μετά το πέρας της κάθε πράξης, όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν (εξαιρούνται τα μη μεταλλικά τα οποία είναι μίας χρήσεως) τοποθετούνται σε λουτρό υπερήχων με απολυμαντικό διάλυμα, όπου και παραμένουν επί μία ώρα, με στόχο τη διάσπαση του κυτταρικού τοιχώματος των μικροβίων.
  • Ξέπλυμα, ψήκτριση και τοποθέτησή τους σε νοσοκομειακό πλυντήριο εργαλείων, στους 90 βαθμούς Κελσίου επί μία ώρα
  • Στέγνωμα με απορροφητικό χαρτί.
  • Σακουλοποίηση σε ειδικούς φακέλους με σήμανση αποστείρωσης, η οποία αλλάζει χρώμα μετά το πέρας της διαδικασίας.
  • Τοποθέτηση των σακουλοποιημένων εργαλείων σε αυτόκαυστο κλίβανο για ακόμη μιάμιση ώρα, ώστε να επιτευχθεί πλήρης αποστείρωση.
  • Φύλαξη όλων το εργαλείων μέσα στους αεροστεγείς αποστειρωμένους φακέλους, μέχρι τη στιγμή που θα ανοιχτούν για χρήση παρουσία του ασθενούς.