Άριστα καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό

omada

Επιστημονικός Υπεύθυνος της The Dental Clinic

205390-rallis-new

Μάρκος Ράλλης

Χειρουργός Οδοντίατρος
Επιστημονικός Υπεύθυνος The Dental Clinic Θεσσαλονίκης

O Μάρκος Ράλλης αποφοίτησε από την οδοντιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1991. Αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, μετεκπαιδεύτηκε στον τομέα της προσθετικής και της εμφυτευματολογίας στο Eastmann Dental Hospital του Λονδίνου.

Το 2003 συνίδρυσε, μαζί με συνολικά είκοσι πρωτοπόρους οδοντίατρους και οδοντοτεχνίτες με κοινό ενδιαφέρον την αγάπη και το πάθος για την αισθητική οδοντιατρική, την Eλληνική Aκαδημία Aισθητικής Oδοντιατρικής, της οποίας και συνεχίζει να είναι ενεργό μέλος. Από το 2005, η Ε.Α.Α.Ο. αποτελεί μέλος της ΙFED –Διεθνής Oμοσπονδία Aισθητικής Oδοντιατρικής- και αποτελεί τη μοναδική επιστημονική εταιρεία που παρέχει συνεχή εκπαίδευση στον τομέα της.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με ανακοινώσεις, posters, αλλά και με απλή παρακολούθηση. Είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος της κλινικής μας στη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία χρόνια ασχολείται, σχεδόν αποκλειστικά, με την Αισθητική οδοντιατρική και την εμφυτευματολογία.

Είναι έγγαμος και πατέρας δυο παιδιών.

Συνεργάτες

dervenis-new

Δερβένης Κωνσταντίνος DDS MSc

Ενδοδοντολόγος

Ο Δερβένης Κωνσταντίνος γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1986. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2010 και στη συνέχεια υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως χειρουργός οδοντίατρος στο 496 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Το 2012 εισήχθη στο τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ενδοδοντολογία της Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ. Έκτοτε ασκεί αποκλειστικά Ενδοδοντία, ενώ από το 2014 είναι υπεύθυνος του Ενδοδοντικού τμήματος της The Dental Clinic, στη Θεσσαλονίκη.

Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις, τακτικές συμμετοχές σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια και το 1ο βραβείο για ερευνητική εργασία στο 1ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας. Διατελεί μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της European Society of Endodontology.

Ισκάς Αχιλλέας DDS MSc

Χειρουργός Οδοντίατρος – Περιοδοντολόγος

Ο χειρουργός Οδοντίατρος ΙΣΚΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ με εξειδίκευση στην Περιοδοντολογία και Εμφυτευματολογία, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Το 2001 εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία και αποφοίτησε. Την περίοδο 2010 – 2012 παρακολούθησε το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., με τίτλο ‘’Σύγχρονες ιατρικές πράξεις, δικαιϊκή ρύθμιση και βιοηθική διάσταση’’, το οποίο και ολοκλήρωσε με βαθμό 9,8 (άριστα).

Το θέμα της διπλωματικής διατριβής του ήταν ‘’Διασφάλιση της ποιότητας στην παροχή των οδοντιατρικών υπηρεσιών υγείας’’. To 2015 ολοκλήρωσε το τριετές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., με εξειδίκευση στην Περιοδοντολογία και Βιολογία των Εμφυτευμάτων.

Έχει δημοσιεύσει πληθώρα εργασιών και έχει συμμετάσχει, με ανακοινώσεις, σε πολυάριθμα συνέδρια τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

iskas-new

katsouda

Κατσούδα Μαίρη DDS, MSc

Παιδοδοντίατρος – Υποψήφια Διδάκτωρ Α.Π.Θ.

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τη μία από τις δύο Οδοντιατρικές Σχολές της Ελλάδας το 2010. Στη συνέχεια εργάστηκε για ένα χρόνο ως οδοντίατρος σε ιδιωτικό οδοντιατρείο στην πόλη της Αθήνας μέχρι τον Ιούλιο 2011, που ξεκίνησε την παρακολούθηση του μεταπτυχιακού προγράμματος της Παιδοδοντιατρικής, Advance Program for International dentists in Pediatric dentistry, από το New York University College of Dentistry.

Συμμετείχε ενεργά στην παροχή οδοντιατρικής περίθαλψης σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, λαμβάνοντας μέρος σε outreach προγράμματα σε υποανάπτυκτες περιοχές των ΗΠΑ, καθώς και σε κινητές μονάδες-βαν με οδοντιατρικό εξοπλισμό για οδοντιατρικούς ελέγχους και θεραπείες σε σχολεία της Νέας Υόρκης.

Το Σεπτέμβρη του 2013 εισήχθη στο τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Παιδοδοντιατρική της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και ολοκλήρωσε επιτυχώς τον Ιούνιο του 2016. Από τον Ιανουάριο του 2016, είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο εργαστήριο της Παιδοδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποτελεί μέλος της ομάδας του The Dental Clinic Θεσσαλονίκης, όπου ασκεί αποκλειστικά την Παιδοδοντιατρική.

Η επιστημονική κατάρτισή της περιλαμβάνει παρακολούθηση και συμμετοχή ως ομιλήτρια σε πλήθος Ελληνικών και Διεθνών συνεδρίων και σεμιναρίων, καθώς και δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων σε Ελληνικά και Διεθνή περιοδικά.

Είναι μέλος διεθνών και ελληνικών οδοντιατρικών εταιρειών:

 •  International Association of Paediatric Dentistry (IAPD)
 •  European Academy of Paediatric Dentistry (EAPD)
 •  American Academy of Pediatric Dentistry (AAPD)
 •  Ελληνική Παιδοδοντιατρική Εταιρεία (HSPD)
Dr. Βασίλειος Σαράτσης MD, DDS, PhD

Ιατρός – Οδοντίατρος – Ειδικός Χειρουργός Στόματος

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Julius Maximilians Universität Würzburg Γερμανίας το 2006. Στη συνέχεια εργάστηκε για δύο χρόνια ως οδοντίατρος σε ιδιωτικό οδοντιατρείο στην πόλη Bamberg Γερμανίας, με κύρια απασχόληση στο πεδίο της κινητής και ακίνητης προσθετικής, της προσθετικής των εμφυτευμάτων, της οδοντικής χειρουργικής και ενδοδοντίας. .

Το Νοέμβριο του 2009 ξεκίνησε την ειδικότητα της Χειρουργικής Στόματος σε Τμήμα Στοματικής, Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής και Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου σε Ιδιωτική Κλινική και σε Νοσοκομείο της πόλης Pforzheim Γερμανίας, όπου το Δεκέμβριο του 2012 έλαβε επιτυχώς τον Τίτλο του Ειδικού Χειρουργού Στόματος. Παράλληλα, παρακολούθησε τα Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια Εμφυτευματολογίας της Γερμανικής Εταιρείας Εμφυτευματολογίας (DGI).

Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Würzburg έπειτα από πολυετή πειραματική έρευνα των φυσικών και ρεολογικών ιδιοτήτων Αλλοπλαστικών Οστικών Μοσχευμάτων Φωσφορικού Μαγνησίου στο Τμήμα Λειτουργικών Υλικών της Σχολής.

Από τον Οκτώβριο του 2012 φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε επιτυχώς τις σπουδές του τον Ιούλιο του 2016. Ταυτόχρονα με τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Thessaloniki The Dental Clinic σε περιστατικά Χειρουργικής Στόματος, Γναθοχειρουργικής και Εμφυτευματολογίας.

Αυτόν τον καιρό ειδικεύεται στη Στοματική, Γναθοπροσωπική και Πλαστική Χειρουργική Προσώπου στο Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο Katharinenhospital στη Στουτγάρδη Γερμανίας.

saratzis-new

xaralampidis-new

Χαραλαμπίδης Αδάμ DDS MSc

Ορθοδοντικός

Ο Αδάμ Δ. Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1974. Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2002. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, υπηρέτησε ως γενικός οδοντίατρος στο 412 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Από το Σεπτέμβριο του 2003 ως και τον Αύγουστο του 2004 εργάστηκε στο ιατρείο του Δρ. Στέλιου Καραμάνη στη Θεσσαλονίκη. Το Σεπτέμβριο του 2004 εντάχθηκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μαρμαρά Κωνσταντινούπολης, απ’ όπου αποφοίτησε τον Οκτώβριο του 2007 με βαθμό άριστα, λαμβάνοντας το Master of Science στην Ορθοδοντική. Με απόφαση του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. το Σεπτέμβριο του 2008 αναγνωρίστηκε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ορθοδοντική, ενώ το Νοέμβριο του 2008 τού απονεμήθηκε ο τίτλος της Οδοντιατρικής Ειδικότητας της Ορθοδοντικής.

Τον Ιούνιο του 2008 παρουσίασε στο 84ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ορθοδοντικής Ομοσπονδίας (ΕΟS) στη Λισαβόνα Πορτογαλίας την επιστημονική του εργασία με τίτλο: «3D CT Evaluation of Nasal Volume Changes Induced by Rapid Maxillary Expansion”. Επιστημονικά του άρθρα έχουν δημοσιευτεί στο American Journal of Orthodontics and Dentofacial Orthopedics, στο οποίο είναι και μέλος του συντακτικού συμβουλίου αναθεώρησης. Από τις αρχές του 2011, ο ορθοδοντικός Αδάμ Δ. Χαραλαμπίδης είναι επικεφαλής του ορθοδοντικού τμήματος της The Dental Clinic Θεσσαλονίκης. Επίσης, από το Νοέμβριο του 2011, ο ορθοδοντικός Αδάμ Δ. Χαραλαμπίδης συνεργάζεται με την οδοντιατρική εταιρεία Smiles στην Ιρλανδία.

Είναι ενεργό μέλος των παρακάτω επιστημονικών εταιρειών:

 • Ορθοδοντική Εταιρεία της Ελλάδος
 • Ορθοδοντική Εταιρεία της Βορείου Ελλάδος
 • Εταιρεία Ορθοδοντικής και Γναθοπροσωπικής Μελέτης και Έρευνας
 • Ευρωπαϊκή Ορθοδοντική Ομοσπονδία
 • Παγκόσμια Ορθοδοντική Ομοσπονδία
 • Αμερικανικός Σύλλογος Ορθοδοντικών
 • Ιρλανδικό Οδοντιατρικό Συμβούλιο
Δήμητρα Χρηστίδου

Βοηθός Οδοντιάτρου και Γραμματειακή Υποστήριξη

Η Δήμητρα Χρηστίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη, όπου και αποφοίτησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης το 1992.

Το 1992 – 1994 παρακολούθησε 2ετές Τμήμα Προγραμματισμού και Χειρισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Το 1994-1996 φοίτησε στη ΜΤΕ Νοσηλευτική Σχολή και το 2010 εισήχθη στο 4ετές πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΠΚΥ.

Από το 1997 εργάζεται ως βοηθός οδοντιάτρου και από το 2008 προσφέρει τις υπηρεσίες της στη The Dental Clinic Θεσσαλονίκης, ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και γραμματειακής υποστήριξης.

xristidou-new

mixahlidou-new

Ζωή Μιχαηλίδου

Βοηθός Οδοντιάτρου και Γραμματειακή Υποστήριξη

Η Ζωή Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Πτολεμαίδα, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε από το γενικό λύκειο το 2006 και την ίδια χρόνια εισήχθη στο Ανώτερο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Λάρισας στο τμήμα Νοσηλευτικής, ενώ αποφοίτησε ως εξειδικευμένη νοσηλεύτρια το 2010.

Έχει εργαστεί ως νοσηλεύτρια σε κλινικές και τα τελευταία χρόνια εργάζεται στη The Dental Clinic Θεσσαλονίκης ως βοηθός οδοντιάτρου, αλλά και στη γραμματειακή υποστήριξη.

Κατέχει πτυχίο αγγλικών και ECDL. Στην The Dental Clinic, συν τοις άλλοις, είναι υπεύθυνη νοσηλευτικού προσωπικού.